• +90 ( 544 ) 275 15 19
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • 7/24

Grafik Tasarım Trendleri

2019 Renk Trendleri: Dünyanın En Popüler Renklerini Keşfedin

Teknoloji-çılgın dünyayı mükemmel şekilde yakalayan, ışıl ışıl renklerin neon üçlüsü olan UFO Yeşil, Plastik Pembe ve Proton Mor ile tanışın.

Yeni yılın ufukta görünmesiyle, önümüzdeki yıl web ve tasarım dünyasında tren koltuğuna oturacak cıvık renkler belli oldu.

Grafik Tasarım, Teknoloji ve Moda Alanında En Hızlı Büyüyen Renkler

Birçok sektör için küresel çapta market yeri olan Shutterstock’a göre, 2019 yılında sıcak ve canlı renklertasarım trendlerindeki yerini aynen koruyacaklar.

Bugün Shutterstock, “2019’un En Trend Renkleri” adında yeni bir rapor yayınladı. Raporu oluştururken platformundaki piksel verisi ve görsel indirme istatistiklerinden faydalanıldığını belirten servis, bu raporuyla 2019’un renk karnesine ışık tutmak istiyor.

Shutterstock’un raporuna göre en popüler ve global anlamda geçerliliği baskın 3 renk belirlenmiş. Bu renklerin dışında bölgesel olarak, hangi rengin hangi bölgede daha çok beğenildiği/beğenileceğine ilişkin de ayrıca kilit veriler paylaşılıyor.

Hemen aşağıdaki rapordan görebileceğiniz üzere, bu yılın en trend renkleri UFO Yeşili (#7FFF00), Plastik Pembesi (#FF1493) ve Proton Moru (#8A2BE2) üçlüsü olarak belirlenmiş:

Shutterstock’un verilerinde yerel verilere de yer verildiğinden bahsetmiştim. Bu veriye göreyse Türkiye için en popüler renk mor.

Hazırladıkları rapora ilişkin olarak, Shutterstock’un CMO’su Lou Weiss“Bilinçli olsun ya da olmasın, herhangi bir vesileyle temsil etmeyi seçtiğimiz renkler, moda ya da tasarımdaki güncel eğilimlerden daha fazlasını yansıtır. Bu renkler daha büyük bir kültürel öneme sahiptir.” açıklamasında bulundu.

Shutterstock’un raporuyla yeni yıl gelmeden yeni yılın renk trendleri gelmiş oldu. Peki, Shutterstock’un 2019’da bolca göreceğimizi düşündüğü trend üçlü hakkında sizin söylemek istedikleriniz neler?

Sizce Shutterstock’un raporunda Türkiye için belirtilen mor rengi, önümüzdeki yılın trend renkleri arasında boy gösterebilir mi?

Behance - Freelance Grafiker

© 2024 Freelance Grafik Tasarım . Tüm hakları saklıdır. Web sitemizden izinsiz içerik kopyalanamaz.