• +90 ( 544 ) 275 15 19
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
  • 7/24

Grafik Tasarım Yenilikler Haberler

Fotoğraflarınızın Arka Planını Tek Tıkla Silin, PNG'ye Çevirin

Photoshop veya benzeri uygulamalar hakkında teknik bilgiye sahip olmayanların çok işine yarayabilecek, işlevsel bir siteye göz atıyoruz.

Ümit fakirin, stok görseller ise düşük bütçelilerin ekmeği…

Ve biliyorsunuz ki ekmek artık stok fotoğrafın arka planında. Onu oradan alıp, kullanmak istediğiniz fotoğrafa yerleştirmek ise hiç kolay değil. Tabii profesyonel bir grafik yazılımını kullanmayı bilmiyorsanız veya henüz bu yazıyı okumadıysanız!

Fotoğrafların arkaplanını kesmek veya grafik dilindeki adıyla “Dekupe” işlemi, uzaya roket fırlatmak gibi büyük bir olay değil. Fakat bir grafik yazılımı kullanmıyorsanız veya bilgisayarınızda yüklü değilse, gücünü yapay zekadan alan bu araca bayılacaksınız.

Remove.bg (Remove Background; Arkaplanı Kaldır’ın kısaltması) otomatikleştirilmiş yapay zekanın gücünden faydalanarak, fotoğraflarınızın arka planlarını kaldırıyor. Normalde bu tarz araçların gayet uzaylı sonuçlarlakarşımıza çıktığını biliyorum fakat bu tool bir başka.

Remove.bg’yi kullanmak için elinizin altında sadece bir farenin olması yeterli. Arkaplanını temizlemek istediğiniz görseli doğrudan araca yükleyebilir veya bir URL’i vererek üşengeçlikte yeni bir seviyeye adım atabilirsiniz. (Duyduğuma göre en üşengeç olana bir madalya verebilirlermiş…)

Remove.bg’nin bence en güzel yanı muadili yazılımlarla kıyasladığımızda epey hızlı çalışması ve amatör Webmaster’lar için dekupe sürecini sancısız ağrısız bir sürece dönüştürmeyi başarması.

Eee, bi kamyon laf ettik. Şimdi, üstüne ufak bir test yapmazsak olmaz:

UYARI: İşbu testte kullanacağım kurbanı hiç kasmadan Google’a “Girl developer” yazarak fotoğrafını bulduğum bir ablamız üstünde deneyeceğim. Olur da dava felan açarlarsa siz beni, ben de sizi tanımıyorum… (Evet, daha önce dava açtılar)

Ve işte ablamız:

Remove.bg’nin yeni başlayan veya dekupe yapmaya üşenen arkadaşlar için oldukça başarılı bir araç olduğunu düşünüyorum. Eğer yer imlerinizin arasında “bir gün nasıl olsa lazım olur” adında nezih bir istif klasörünüzvarsa bence bu Tool orada olmayı hak ediyor.

Siz ne dersiniz? Remove.bg sizce de işlevsel değil mi?

© 2024 Freelance Grafik Tasarım . Tüm hakları saklıdır. Web sitemizden izinsiz içerik kopyalanamaz.